«ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ – ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΟΠΟΥΛΟΥ»

«ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ – ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΟΠΟΥΛΟΥ»

H Εταιρεία Σπουδών Νεοελληνικού Πολιτισμού & Γενικής Παιδείας (ιδρυτής: Σχολή Μωραΐτη) σας προσκαλεί στην εκδήλωση:

«ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ – ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΟΠΟΥΛΟΥ»

που θα γίνει την Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023, ώρα 19:00 στην Αίθουσα «Γιάννης Μαρίνος» (πρώην Πολυχώρος), στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η Εταιρεία Σπουδών, με τη σειρά εκδηλώσεων υπό τον γενικό τίτλο «Το Πρόσωπο και το Έργο», επιδιώκει να προβάλλει κάθε φορά το έργο και την προσωπικότητα ενός εγνωσμένου κύρους διανοούμενου, επιστήμονα, καλλιτέχνη, ο οποίος έχει αφήσει το αποτύπωμά του στο πρόσφατο νεοελληνικό γίγνεσθαι και συνεχίζει να διατυπώνει απόψεις, θέσεις και προτάσεις.

Προσκεκλημένη, αυτή τη φορά, της Εταιρείας Σπουδών είναι η διακεκριμένη θεατρολόγος, κριτικός, συγγραφέας και μεταφράστρια Ελένη Βαροπούλου, που επί πολλές δεκαετίες προσφέρει σημαντικό έργο στον τομέα της θεατρικής παιδείας. Οι αισθητικές της επιρροές, ο στοχασμός της γύρω από θέματα καλλιτεχνικού και ιδεολογικού περιεχομένου, η κριτική στάση της απέναντι στις παγιωμένες ιδέες, οι εξέχουσες πνευματικές και καλλιτεχνικές προσωπικότητες που συναναστράφηκε, θα μας ταξιδέψουν στον μαγικό κόσμο της τέχνης και του θεάτρου.

Η εκδήλωση θα έχει τη μορφή συζήτησης ενώπιον κοινού, και συνομιλητές της κ. Βαροπούλου θα είναι η διδάκτωρ ιστορίας - δραματολογίας και καθηγήτρια στο ΕΑΠ κ. Ρέα Γρηγορίου και η διδάκτωρ θεατρολογίας του ΑΠΘ κ. Ναταλί Μηνιώτη. Τη συζήτηση θα συντονίσει η κριτικός λογοτεχνίας και συγγραφέας κ. Ελισάβετ Κοτζιά.


Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορείτε να το δείτε εδώ.


Η ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ


-

- κ. Ελένη Βαροπούλου