«Δίωρο» Έρευνας και Κατάρτισης

«Δίωρο» Έρευνας και Κατάρτισης

Η παρουσίαση των ομαδικών εργασιών που εκπονήθηκαν από τους μαθητές/τριες της Α’ Λυκείου και Α(ΙΒ) στο πλαίσιο του «Διώρου» πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο του Σχολείου το Σάββατο 13 Απριλίου.

Στόχος του «Διώρου» είναι η παρακολούθηση εισηγήσεων για θέματα που δεν συμπεριλαμβάνονται στο επίσημο σχολικό πρόγραμμα και η μύηση στη διαδικασία έρευνας, συγγραφής και παρουσίασης επιστημονικής εργασίας.

Τα παιδιά επέλεξαν θέματα από ποικίλα ερευνητικά πεδία, όπως η γεωγραφία, η ιστορία, η θεωρία της επιστήμης, η οικονομία, το περιβάλλον, η πληροφορική, η τέχνη, αλλά και τα σύγχρονα εργαλεία του μάρκετινγκ, το σπάσιμο των μοτίβων στα Μαθηματικά, οι επιπτώσεις των πλημμυρών στη Θεσσαλία, ο προγεννητικός έλεγχος από την πλευρά της Βιοηθικής, η σκοτεινή ύλη και ενέργεια, τα πυρηνικά εργοστάσια, η Κβαντική Φυσική, η Τεχνητή Νοημοσύνη και το Tetris, καθώς και το ερώτημα αν η πραγματικότητά μας αποτελεί προσομοίωση μιας άλλης πραγματικότητας.

Διδάσκοντες: Ντ. Αθανασοπούλου, Κ. Ανδριόπουλος, Μ. Ανεζάκη, Λ. Βολάνης, Μ. Δημητριάδης, Μ. Κόντη, Β. Κουτσούκος, Π. Λατσούδης, Χ. Λόλακας, Ά. Νότης, Ν. Ντούρος, Β. Ραΐσης.

Συντονισμός: Ι. Βετσοπούλου.