Συμμετοχή στον Αττικό Αγώνα Παρατήρησης Πουλιών

Συμμετοχή στον Αττικό Αγώνα Παρατήρησης Πουλιών

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Περιβαλλοντική Ομάδα Γυμνασίου-Λυκείου συμμετείχε στον 17ο Αττικό Αγώνα Παρατήρησης Πουλιών, που πραγματοποιήθηκε 12-13 Απριλίου 2024. 

Οι συμμετέχοντες είχαν δικαίωμα να αναζητήσουν και να καταγράψουν διαφορετικά είδη πουλιών σε κάθε σημείο της διοικητικής περιφέρειας ολόκληρης της Αττικής, ακολουθώντας τους κανόνες του διαγωνισμού που οργανώνεται στην Ελλάδα από την Ορνιθολογική Εταιρεία.

Ο φετινός αγώνας είχε ως κεντρικό μήνυμα την ανάγκη για ασφαλείς βιότοπους για τα πουλιά και σήμα τον Ποταμοσφυριχτή, ένα μεταναστευτικό παρυδάτιο πουλί που απειλείται από την απώλεια των βιοτόπων του και την καταπάτηση της παραλιακής ζώνης. Οι διαγωνιζόμενοι είχαν την ευκαιρία να εντοπίσουν μια μεγάλη ποικιλία μεταναστευτικών πουλιών από την Αφρική που έχουν απόλυτη ανάγκη ξεκούρασης, μετά από το πέρασμα της ερήμου και της Μεσογείου. Ξεχώρισε ο ασυνήθιστος Σιγλίγουρος, που εντοπίστηκε από την ομάδα σε ένα απόμερο σημείο του Εθνικού Πάρκου Σχινιά-Μαραθώνα.

Την ομάδα «Μωραϊτόνια» (κατά το «τσιχλόνια!») αποτέλεσαν οι: Αλεξία Αργύρη (ΛΑ5), Άρτεμις Βασδέκη (ΓΑ3), Βιργινία Γεωργούντζου (ΓΑ4), Ζωή Δημοπούλου (ΓΑ3), Έλλη Κοκκίνου (ΓΒ1), Ίων Λάλης (ΓΓ1), Χρυσόθεμις Νικολάου (ΓΑ3), Χαρά Παπαφώτη (ΓΒ3), Ιωάννα Πιέρρη (ΓΑ3), Θανάσης (ΓΓ4) & Γιώργος Σκιαδόπουλος (ΓΒ3) και Φίλιππος Τσουκιάς (ΓΓ1).

Υπεύθυνος καθηγητής: Π. Λατσούδης.