Η Κίτρινη Τάξη ανακαλύπτει τα συναισθήματα

Η Κίτρινη Τάξη ανακαλύπτει τα συναισθήματα

Τον Φεβρουάριο, η Κίτρινη Τάξη ασχολήθηκε με τα συναισθήματα. Αρχικά τα γνώρισαν, έμαθαν να τα ονοματίζουν, τα απαρίθμησαν, διάβασαν βιβλία σχετικά, και συζήτησαν για τα βασικά τους χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια, εκφράσανε συναισθήματα με το σώμα τους και τα ζωγραφίσανε. Τα παιδιά συνδύασαν τις γνώσεις τους με τα μαθηματικά και δημιούργησαν το δικό τους ιδιαίτερο ημερολόγιο συναισθημάτων, με τη χρήση πίνακα διπλής εισόδου. Στόχος ήταν να ανακαλύψουν το συναίσθημα που κυριαρχεί κάθε εβδομάδα.

Παράλληλα, προσεγγίζοντας τα συναισθήματα μέσα από την τέχνη, τα παιδιά γνώρισαν το έργο των ζωγράφων Joan Miro και Αλέξη Ακριθάκη. Παρατήρησαν τα έργα τους και εξέφρασαν τα συναισθήματα που τους δημιουργήθηκαν, βλέποντάς τα. Έγιναν τα ίδια ζωγράφοι και δημιούργησαν το δικό τους έργο χρησιμοποιώντας την τεχνοτροπία του Miro, ενώ το κάθε παιδί έφτιαξε τη δική του βαλίτσα, παίρνοντας έμπνευση από τις βαλίτσες του Ακριθάκη και τοποθετώντας μέσα ό,τι θα έπαιρνε μαζί του σε ένα φανταστικό ταξίδι.

Στο τέλος, τα παιδιά συνδύασαν το έργο των δύο ζωγράφων σε ένα καμβά, δημιουργώντας έναν πίνακα ζωγραφικής θετικών συναισθημάτων.

Δασκάλες τμήματος: Όλγα Τζανετάκη & Μαίρη Μερίκα