Βραβείο στον 16o Αττικό Αγώνα Παρατήρησης Πουλιών

diakriseis-vraveio_ston_16o_attiko_agona-arhiki

H Περιβαλλοντική Ομάδα Γυμνασίου συμμετείχε κατακτώντας την 3η θέση στον 16o Αττικό Αγώνα Παρατήρησης Πουλιών, που πραγματοποιήθηκε 12-13 Μαΐου 2023!

Οι συμμετέχοντες είχαν δικαίωμα να αναζητήσουν και να καταγράψουν διαφορετικά είδη πουλιών σε κάθε σημείο της διοικητικής περιφέρειας ολόκληρης της Αττικής, ακολουθώντας τους κανόνες του διαγωνισμού που οργανώνεται στην Ελλάδα από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.

Ο φετινός αγώνας συνδυάστηκε με την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστευτικών Πουλιών (World Migratory Bird Day 2023). Οι διαγωνιζόμενοι είχαν την ευκαιρία να εντοπίσουν μια μεγάλη ποικιλία μεταναστευτικών πουλιών από την Αφρική που έχουν απόλυτη ανάγκη ξεκούρασης, μετά από το πέρασμα της ερήμου και της Μεσογείου. Ξεχώρισε η σπάνια Αγκαθοκαλημάνα που έχει παρατηρηθεί λιγότερες από 10 φορές στην Αττική.

Την ομάδα «Μωραϊτόνια» (κατά το «τσιχλόνια!») αποτέλεσαν οι μαθητές/τριες του Γυμνασίου: Αλεξία Αργύρη (γ1), Νιόβη Γορδάτου (γ1), Έλλη Κοκκίνου (α1), Χαρά Παπαφώτη (α3), Γιώργος (α3) & Θανάσης (β1) Σκιαδόπουλος και Χρήστος Χριστοφορίδης (β1).

Υπεύθυνος καθηγητής: Π. Λατσούδης.

Στο YouTube αναρτήθηκε και ένα σύντομο βίντεο από τον μαθητή Θανάση Σκιαδόπουλο: https://youtu.be/fkbARzvyaiU