Επιλογή Μαθητών στην Αναπτυξιακή Ομάδα Ρητορικής

Επιλογή Μαθητών στην Αναπτυξιακή Ομάδα Ρητορικής

Στους χώρους του Σχολείου μας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Οκτωβρίου εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Forensics με σκοπό την επιλογή 10 μαθητών/τριών από όλη την Ελλάδα, που θα στελεχώσουν την Εθνική Αναπτυξιακή Ομάδα Ρητορικής (Debate Development Team). Στη διαδικασία συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες με διακρίσεις στο Debate από σχολεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Τα άτομα που επιλέγονται έχουν την ευκαιρία να προπονηθούν με μερικούς από τους καλύτερους προπονητές Debate στην Ελλάδα και να συμμετέχουν σε διάφορα διεθνή πρωταθλήματα, όπως το Ευρασιατικό Κύπελλο Debate. Παράλληλα από αυτά τα 10 άτομα γίνεται η επιλογή των 5 που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Debate (World Schools Debating Championship - WSDC) το καλοκαίρι.

Στη διαδικασία επιλογής συμμετείχαν 7 μαθητές και μαθήτριες Λυκείου-IB του Σχολείου, λόγω προηγούμενων διακρίσεών τους σε Πρωταθλήματα Ρητορικής. Από αυτά, ο Αλέξανδρος Κεντούρης (ΙΒ1), ο Αχιλλέας Σακελλαρίδης (ΙΒ1) και η Ηλέκτρα Πλακίτση (Γ' Λυκείου) επιλέχτηκαν ως μέλη της αναπτυξιακής ομάδας (Development Team).

Υπεύθυνοι ομίλου: Σ. Κάουφμαν, Π. Γκουβέλης, Φ. Κουτσοδημητρόπουλος, Γ. Φραγκιαδάκης, Α. Βαμβούκος, Γ. Βλασταράς.