EUROMATH 2018

paroysiaseis_sto_euromath_2018

Επτά μαθήτριες και ένας μαθητής της Α΄ Λυκείου παρουσίασαν τις εργασίες τους στο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο στα Μαθηματικά και τις Επιστήμες - EUROMATH 2018. Φέτος το EUROMATH 2018 έγινε από την Τετάρτη 7 Μαρτίου έως την Κυριακή 11 Μαρτίου στο Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο της Κρακοβίας στην Πολωνία. Οι εργασίες που παρουσιάστηκαν με μεγάλη επιτυχία ήταν οι εξής:

  • A circle rotates towards exciting mathematics από τις: Ναταλία Πιμπλή, Λίνα Γαλάτη, Ιωάννα Παχνή, Λουκία Περρωτή και Έλενα Τζανέτου
  • Ellipse: An incredible, yet often overlooked, curve από την Νικολίνα Νικολαρέα, την Σταυρίνα Γεωργίου και τον Γιάννη Μαμάη

Οι ομάδες παρουσίασαν επίσης την εργασία τους και σε μορφή ερευνητικού πόστερ.

Τέλος, ο Βασίλης Σταυρόπουλος (΄16) οργάνωσε, σε συνεργασία με τον κ. Κωστή Ανδριόπουλο, σεμινάριο με τίτλο «An introduction to the finite state automata».

Εκτός από την πολύ ενεργή συμμετοχή στο Συνέδριο, η ομάδα περιηγήθηκε την Βαρσοβία, επισκέφθηκε τα αλατωρυχεία Wieliczka έξω από την Κρακοβία, περπάτησε στο πανέμορφο ιστορικό κέντρο της Κρακοβίας και ξεναγήθηκε στο Auschwitz-Birkenau.

Τις ομάδες προετοίμασαν και συνόδεψαν στην Πολωνία ο καθηγητής Μαθηματικών, κ. Κωστής Ανδριόπουλος, και ο Βασίλης Σταυρόπουλος.