Παρουσίαση ομαδικών εργασιών «Διώρου» Α’ Λυκείου

dioro_event_Project

Το «Δίωρο» είναι ένα εβδομαδιαίο δίωρο ενημέρωσης, έρευνας και κατάρτισης με στόχο τη διεύρυνση των οριζόντων των μαθητών/τριών με τη μελέτη θεμάτων, τα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται στο επίσημο αναλυτικό πρόγραμμα, και τη μύησή τους στη διαδικασία έρευνας συγγραφής και παρουσίασης μιας επιστημονικής εργασίας. Το Σχολείο έχει θεσμοθετήσει το «Δίωρο» ήδη από το 2007.

Η παρουσίαση των ομαδικών εργασιών, που εκπονήθηκαν από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄Λυκείου στο πλαίσιο του «Διώρου» κατά τη διάρκεια του  Α΄τετραμήνου,  πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο του Σχολείου τo Σάββατο 22 Φεβρουαρίου.

Τα φετινά ερευνητικά πεδία πολλά και ποικίλα: Αστρονομία, Βιοηθική, Ιστορία και Τέχνη, Μαθηματικά, Οικονομία, Περιβάλλον. Το ίδιο και τα θέματα: οι Μαύρες Τρύπες και οι Υπερκαινοφανείς Αστέρες, η Εταιρική Ευθύνη των επιχειρήσεων στον σύγχρονο κόσμο, τα Βιοηθικά διλήμματα της εποχής μας και η έννοια της Αυτονομίας, ο αντίκτυπος του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου στην τέχνη του Εξπρεσιονισμού, ταFractals, η ακολουθία Fibonacci και η Θεωρία της Δίκαιης Μοιρασιάς καθώς και οι Προστατευόμενες Περιοχές του περιβάλλοντος και η διαχείρισή τους.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν στο Θέατρο του Σχολείου οι εργασίες που κρίθηκαν από το σύνολο των μαθητών/τριών και των εποπτευόντων καθηγητών ως οι πιο αντιπροσωπευτικές και ολοκληρωμένες. Στη συνέχεια, το σύνολο των μαθητών/τριών της Α΄Λυκείου παρουσίασαν τις εργασίες τους με τη μορφή επιστημονικών posters στους γονείς και τους συμμαθητές τους.